Kolay Pizza
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Malzemeler
2 Adet yufka
1 Çorba kaşığı margarin
4-5 Çorba kaşığı tereyağı
1.5 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı dilimlenmiş sucuk
Yarım su bardağı dilimlenmiş sosis
1 Çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
Yarım su bardağı zeytin
Ana Sayfa
Diyet Tablosu
Kalori Cetveli
Tarif Ölçüleri
Püf Noktası
Sağlıklı Beslnm.
TarifSözlüğü
Büyüteç Altında
Süsleme Sanatı
Sağlık
Laser Epilasyon
Yemek Tarifleri Hamur İşleri Pizzalar-Krepler Kolay Pizza
Kolay Pizza
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle İlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
2 Adet yufka
1 Çorba kaşığı margarin
4-5 Çorba kaşığı tereyağı
1.5 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı dilimlenmiş sucuk
Yarım su bardağı dilimlenmiş sosis
1 Çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
Yarım su bardağı zeytin
Hazırlanışı
Fırın tepsisini yağlayın.
Üzerine yufkalardan birini serip, margarin ile yağlayın.
İkinci yufkayı da serin ve tepsinin kenarından sarkan yufkaları kesin.
Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırın.
Bu karışımdan kaşıkla alıp, yufkaların üzerine sürün (yufkaların karışımı iyice çekmesine dikkat edin).
Üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini koyun.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp, üçgen şeklinde dilimleyerek servis yapın.
Kolay Pizza yemek tarifleri
Çilekli Çörekler
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
450 gr milföy hamuru
1 Adet yumurta
450 gr çilek
3 Çorba kaşığı çilek jölesi
Hazırlanışı
Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
Daha sonra bu karışıma unu ekleyin.
Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın.
Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Çilekleri yıkayıp saplarını koparın.
Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün.
İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz.
Cevizli Tahinli Çörek
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle İlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam
Çörekler Cevizli Tahinli Çörek
Cevizli Tahinli Çörek
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle İlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
Yufkaları rulo yapın.
Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
14 Aralık 2007 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder